Verkopen

Is de beslissing gevallen om je huis of appartement in Knokke-Heist te verkopen? Dan heb je twee wensen. De eerste is om je eigendom zo snel mogelijk te verkopen. Geen enkele eigenaar doorstaat graag een verkoopproces dat maanden of jaren duurt. De tweede wens is om je eigendom aan de hoogst mogelijke prijs te verkopen. Het zou zonde zijn om je investering in vastgoed niet te gelde te maken. Op deze pagina geven we je graag wat inspiratie om de verkoop van je huis of appartement in Knokke-Heist succesvol aan te pakken.

Hoeveel is mijn huis of appartement waard?

Deze vraag brandt wellicht op je lippen. Logisch, want de waarde van de woning heeft een bijzondere invloed op het verdere verkoopproces. Een waardeschatting voor vastgoed in Knokke-Heist is, net zoals in andere badsteden aan de Belgische kust, geen exacte wetenschap. Ze hangt af van de ligging, waarbij de waarde stijgt naarmate je vanuit Heist naar het mondaine Zoute rijdt. Maar ook binnen wijken of kernen in Knokke-Heist gelden andere regels voor een schatting van vastgoed. Ook de leeftijd van je woning speelt een ontzettende rol, net als de staat waarin het zich bevindt. Tot slot wordt de evolutie van de vastgoedprijzen in Knokke-Heist mede bepaald door vraag en aanbod.

ik wil graag een schatting van mijn woning of appartement

Hoe vind ik de juiste koper voor mijn type vastgoed?

Voor elk type vastgoed bestaat er een type koper. Naar jouw specifieke huis of appartement zijn er dus vast en zeker meerdere kandidaten op zoek. Op dit vlak hebben vastgoedmakelaars een ontzettende toegevoegde waarde. Wij beschikken immers permanent over een database met kandidaat-kopers. Wij houden hen continu op de hoogte van bewegingen binnen ons vastgoedaanbod. Verkopers van vastgoed die zelf hun pand op de markt willen stellen lopen al snel tegen de nadelen van het ontbreken van een netwerk aan. Makelaars zijn professionele ‘matchmakers’ die getraind zijn om verkopers en kandidaat-kopers aan elkaar te koppelen.

Ontdek ons team vastgoedexperten

Hoe maak je vastgoed uit Knokke-Heist bekend?

Zoals hierboven gezegd: er zijn altijd potentiële kopers voor een huis of appartement dat te koop staat. De eerste stap is dus altijd: zorg dat een breed netwerk aan kandidaat-kopers je woning te zien krijgen. Zit daar al de witte raaf tussen? Dan is verkopen binnen enkele dagen niet onmogelijk. Lukt dan niet meteen? Dan zal je een arsenaal aan verkooptechnieken op je ‘huis te koop’ of ‘appartement te koop’ moeten loslaten. Een immobord, advertenties in lokale media, de inzet van sociale media, gerichte mailings of zoekertjes op vastgoedsites zijn veel bekende technieken om vastgoed in de kijker te zetten. Bij Agimobel geloven we stellig in een multimediale aanpak om onze vastgoed-aanbiedingen bekend te maken.

Hoe ga je om met potentiële kopers?

Is er belangstelling voor je huis of appartement te koop? Bingo! Maar opgelet: het aanbod in Knokke-Heist is groot. Dat betekent dat kandidaat-kopers niet over één nacht ijs gaan en altijd meerdere panden gaan bezoeken. Die pandbezoeken zijn zeer belangrijk. Het is een uniek moment om de behoeften van de kandidaat-koper te matchen met de troeven van jouw huis of appartement. Elk bezoek van een kandidaat-koper biedt stress voor de eigenaar, maar voor een vastgoedmakelaar is dit vakwerk. Omdat een immobiliënmakelaar emotioneel neutraal kan optreden, zullen kandidaat-kopers dit ook als geruststellend ervaren. Tot slot zal er tijd kruipen in professionele opvolging. Enthousiaste kandidaten haken misschien té snel af en onverschillige kandidaten kunnen na een tijd je woning weer hoog op de lijst plaatsen. Vastgoed verkopen is soms een raar vak. 

Mijn woning is verkocht. Wat nu?

Champagne! De woning is verkocht. Maar dat betekent niet dat het verkoopproces hier stopt. De periode rond de compromis (verkoopovereenkomst) en de akte bij de notaris zitten vol met administratieve hordes die foutloos moeten genomen worden. Als vastgoedverkoper zie je daartegen op, als immo-makelaar doen we dit met de glimlach. Verkopers de zorgen uit handen nemen is een belangrijk deel van ons beroep.

Ik ga mijn woning in Knokke-Heist verkopen en wil graag een vrijblijvend gesprek met Agimobel.