Waarom investeren in een nieuwbouw appartement in Knokke?

Investeren in vastgoed aan de kust is een waardevaste en veilige investering, dat is ondertussen algemeen geweten. Investeerders die op zoek zijn naar een betrouwbaar rendement op lange termijn beschouwen vastgoed steeds meer als veilige haven. Naast rendement, biedt het namelijk ook zekerheid. Het is een investering die zonder veel tijd of moeite een perfect alternatief vormt voor de grillige beurskoers en de kabbelende spaarboekjes. Bovendien is het in vergelijking met andere vormen van beleggen een tastbaar bezit. Ben je overtuigd van vastgoed? Dan rest je nog de keuze waarin je zal investeren. Veel ervaren beleggers kiezen vandaag resoluut voor nieuwbouw. In dit artikel leggen we je uit waarom dit een slimme belegging is.

 

Waarom investeren in een nieuwbouw appartement of woning?

Er zijn verschillende reden waarom investeren in nieuwbouw een slimme keuze is.

Beter rendement op lange termijn

Ten eerste moet je als belegger kijken naar het rendement op lange termijn. Een splinternieuw gebouw vraagt de eerste jaren nauwelijks herstellings- of onderhoudskosten. Bovendien zijn de architect, aannemer, ingenieur, opdrachtgever en projectontwikkelaar gedurende de eerste tien jaar aansprakelijk voor fouten in het ontwerp of de uitvoering van de gesloten ruwbouw. Zo blijf je als eigenaar gespaard van grote kosten en kan je na een aantal jaar bij verkoop een betere prijs krijgen voor het nog relatief nieuwe appartement of huis.

Meer duidelijkheid en minder zorgen

Investeren in nieuwbouw is kiezen voor zekerheid. Nieuwbouw voldoet aan alle strenge normen en vereisten op vlak van elektriciteit, sanitair, isolatie en energiezuinigheid. Bij heel wat bestaande woningen of appartementen heb je deze zekerheid niet en word je na je investering geconfronteerd met heel wat noodzakelijke renovaties. Zoals iedereen weet, verloopt een renovatie niet altijd zoals gepland en is het heel moeilijk om de kostprijs en duurtijd goed in te schatten.

Snelle en zekere huuropbrengst

Wanneer je beslist om het appartement of huis waarin je geïnvesteerd hebt te verhuren, is nieuwbouw een uitstekende keuze. Op heden kiezen huurders voor comfort en een frisse uitstraling. Een nieuwe keuken of badkamer zal daarom beter aan hun wensen voldoen. Daarnaast heeft nieuwbouw een moderne uitstraling en een doordachte indeling wat een bijkomend argument kan zijn voor mensen om te kiezen voor een nieuwbouw appartement of huis in plaats van een ouder pand. Hierdoor heb je als vastgoedeigenaar een grotere kans dat je pand verhuurd wordt en dus minder risico op leegstand. Daarenboven kan je een hogere huur vragen als je nieuwbouw energiezuinig is. Voor het bepalen van de huurprijs neem je best een makelaar onder de arm. Zij hebben een goed beeld van de huurprijzen en kunnen voor jou een realistische schatting maken.

Waarom investeren in Knokke?

De locatie van een investeringspand is uiterst belangrijk. Een goede locatie versnelt de verhuur en verhoogt zo het jaarlijks rendement. Als investeerder moet je jezelf daarom de vraag stellen: waar willen huurders wonen? 

In België blijft de betoverende combinatie van zon, zee en strand heel aantrekkelijk. Als verhuurder aan de kust heb je daardoor naast klassieke contracten op lange termijn, de mogelijkheid om te verhuren per dag, week of maand (vakantieverhuur). Daarnaast zien we dat actieve huurdersmarkten vaak te vinden zijn in de nabijheid van ziekenhuizen, supermarkten, publiek transport en andere faciliteiten. Knokke-Heist heeft het allemaal en meer. 

Huurders kiezen voor deze badplaats omwille van de gezellige sfeer, de talloze wandel- en fietsmogelijkheden en de diverse kunstprojecten. Daarnaast kunnen we er ook niet omheen dat een vaste verblijfplaats of tweede verblijf in Knokke nog steeds een statussymbool is. De vraag om in deze badplaats een appartement of huis te huren blijft dus groot. De combinatie van de ontvangen huurgelden met de meerwaarde van het pand op termijn maken van een nieuwbouw appartement in Knokke een zinvolle investering.

 

Wil jij investeren in een nieuwbouwproject in Knokke? Bekijk zeker eens ons aanbod en aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.